Hírek 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23

HÍREK

Tájékoztató az iskolakezdést segítő adománygyűjtésről

Adományosztás

Helyi roma civil szervezetek és aktivisták kezdeményezésére a Polgár Alapítvány augusztus 10-én leveleket küldött szét, és egyéb módon meghirdette a Ruha - és tanszer adományozási akciót.

Köszönjük MINDENKINEK, aki bármilyen aktivitást kifejtett annak érdekében, hogy az alacsony jövedelmű családok a tanévkezdés anyagi megrázkódtatásait kisebb stresszel élhették meg.

Huszonhárom magánszemély (család) és két civil szervezet hozott adományt, többnyire jó állapotban lévő gyerekruhákat, és még használható tanszereket. Olyan támogató is akadt, akinek nem voltak otthon ilyen tárgyai, de elment az írószerboltba, és hat gyereknek elégendő írószert vásárolt. Százezer forint készpénzt is kaptunk, amiből négy család tíz gyerekének vásároltunk teljes felszerelést, és megoldottuk belőle a szállítást.

Az adományokat szétválogattuk és közel azonos tartalommal és mennyiségben két településre szállítottuk el augusztus 20-án. A helyi szervezők vállalásai alapján a kiválasztott két borsodi település Ároktő és Taktaszada lett.

Taktaszada - A helyi szervező beszámolója - Képek

A Taktaszadai Phralipe Független Cigány Szervezet meg szeretné köszönni a Polgár Alapítványnak és rajtuk keresztül az adományozóknak azt a támogatást, amit településünk szegény rászoruló családjainak és kisgyermekeinek adtak. Nagyon nagy segítség volt számukra, mert a legtöbb gyereknek még füzete sem volt.

Ceruzát, tollat, tolltartót tudtunk adni, 40 család részesült ebből az adományból. Legtöbb ebből az volt, aki sajnos egyedülállóként neveli 2 vagy 3 gyermekét. A szülők nagyon örültek a támogatásnak, mert bizony nagyon nagy fejfájást okozott az iskolakezdés, ruhavásárlás. A szervezetünknél nincs megkülönböztetés, felmérésünket mindig úgy végezzük, hogy a legszegényebb réteg részesüljön adományokban. A kiosztással nem volt probléma, megértette mindenki, hogy ebből a kevésből is igazságosan kapjanak.

A családok nevében köszönöm ezt a nagy segítséget.
Tisztelettel: Babos Béla, elnök

Ároktő - A helyi szervező beszámolója - Képek

2011. 08. 20-án megkaptuk a Polgár Alapítvány által gyűjtött ruhanemű és írószer csomagot. 15 szülő jelezte nekem, hogy a gyerekeinek nincs se cipője, se ruhája, amiben iskolát elkezdhetné, és akkor jött az ötlet, hogy az Alapítványnak írok, hiszen mindig, ha szükség volt a munkatársak, segítettek. A szülők, mint a becsatolt fényképeken is látszik, nagyon örültek az adományoknak, ők azok, akik csak végső esetben kérnek, és ha kapnak, még megköszönik és hálásak érte. Kaptunk egy kevés írószert is, ami nagyon hasznos volt, hiszen volt olyan gyerek, akinek a fűzet csomagját abból állítottam össze. 3 családnak kértem fűzet csomagot ők, akik jelezték, hogy annyi pénzük sincs, hogy a gyerekeknek megvegyék, az Alapítvány munkatársai megvették és postáztak, én pedig az átadást fényképpel igazolom. Nagy örömmel válogattak, és nagyon örültek ennek a lehetőségnek, hiszen a családoknak nagy segítséget jelent, ha már kettő darabot találtak is benne, de a képek mutatják, hogy igen jócskán jutott mindenkinek, és látszik az öröm, a megkönnyebbülés, igen, egy gonddal kevesebb. Mindenki tudja, hogy milyen nehéz napjainkban a megélhetés és sok család segítség nélkül sajnos belerokkan abba, hogy a gyerekeit elindítsa iskolába, ebbe a kelepcébe eset a mi településünkön is, több család, főleg ahol nem egy gyerek megy iskolába. Az adományozott gyerekek mindegyike HHH-ak és többen vannak, akik mellette tartósan betegek is.

Köszönöm a Polgár Alapítványnak és a munkatársainak a szülők mind a magam nevében segítőkészséget, az áldozatos munkát, és bízom benne, hogy a jövőben is ilyen gyümölcsöző marad a kapcsolatunk.

Dátum: Ároktő, 2011-08-31

Tisztelettel: Rácz Mónika

Személyre szóló adomány egy hajdúsági kislánynak, aki most kezdi az iskolát, és hamarosan szívműtéten esik át. Ezúton kívánunk neki sok erőt és kitartást mindkettőhöz! - Képek