Hírek 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23

HÍREK - Futball Tehetséggondozás

MLSZ-PAE együttműködés a hátrányos helyzetű gyerekekért

Forrás: az MLSZ honlapján megjelent cikk.

Őze Tibor, az MLSZ Grassroots-menedzsere és Sztán István, a szövetség kisebbségi bizottságának elnöke hétfőn látogatást tett a Csillebérci Ifjúsági Táborban, ahol a Polgár Alapítvány az Esélyekért nevű szervezet tart nyári labdarúgó tábort a hátrányos helyzetű, zömmel roma gyermekek számára. Az alapítvány vezetői invitálták Csillebércre a szövetség szakembereit, akik örömmel fogadták el a meghívást.

MLSZ-PAE együttműködés a hátrányos helyzetű gyerekekért

A dr. Szőke Judit igazgató által vezetett szervezet több programot is működtet, a futball irányába most nyitott először. Tavasszal 125 hátrányos helyzetű gyermeken végeztek el különböző felméréseket, s a 42 legjobb vehetett részt az egyhetes, kedden záruló táborozáson.

- A Grassroots bizottság minden, a labdarúgáshoz tatozó, nem profi tevékenységgel foglalkozik - mondta el honlapunknak Őze Tibor, az MLSZ Grassroots-menedzsere. - Programunk keretében természetesen a hátrányos helyzetű gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítunk, hiszen a futballban ők is megmutathatják a tehetségüket és kiaknázhatják a játék szociális, integráló hatását. Nagyon tetszett, amit Csillebércen láttunk, ezért együttműködési megállapodást kötünk az alapítvánnyal és részt vállalunk a következő, októberi tábor megszervezésében.

Sztán István, a kisebbségi bizottság vezetője felkérte dr. Szőke Juditot, hogy legyen tagja a testületnek, s meghívta a Csillebércen táborozó gyerekek csapatát a szeptember 19-én, Aszódon megrendezésre kerülő kisebbségi labdarúgó-tornára.