Hírek 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23

HÍREK

Anyagi támogatásunkkal megvalósult, vagy jelenleg is megvalósítás alatt álló programok

A lezárt programokról egyrészt a "Saját programjaink", másrészt a "Támogatott programjaink" menüpontoknál tájékozódhat.

A Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány kiépített és működtet egy antidiszkriminációs jelzőrendszert, többek között az ingyenesen hívható 06-80-204-894 zöldszámra - a cigány gyerekeket ért iskolai sérelmekkel kapcsolatban - érkezett lakossági bejelentések alapján. A "Zenével a szegregáció ellen" című projektjében elkészült egy video klip és ebből egy a társadalmi célú hirdetésként vetítendő 30 másodperces spot. A szám előadója Csonka Andreas.
A klip megtekintéséhez kattintson ide.
A spot megtekintéséhez kattintson ide.
A harmadik projekt "Az állami gondoskodásban élő roma gyermekek fogyatékossá minősítésének vizsgálata" szakmai előkészítés alatt áll.

Az Európai-Magyar Jogszociológiai Oktatási és Kutatási Alapítvány a "Roma Jogklinika" - Roma Oktatási Kutatási Projekt - keretében a különböző egyetemek hallgatóinak (közgazdászok, jogászok, szociológusok) közös kurzust szervez a jogi és közgazdasági szakkollégiumok (a Bibó és a Rajk), valamint az ELTE Társadalomtudományi Karával együttműködésében.

Magyar Szegénységellenes Hálózat Alapítvány: a SzGyEP a Gyerekszegénység Elleni Nemzeti Program részeként - annak első alkalmazási kísérleteként - indult. A program, egyik prioritása a szülők foglalkoztatottságának növelése. A szécsényi kistérség lehetőségeinek részletes felmérése után, országos és nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével arra a következtetésre jutott a Kedvezményezett, hogy az ország egész gazdaságának pozitív irányú elmozdulása nélkül nagyon korlátozottak a tartós munkahelyteremtés "hagyományos", piacorientált növelésének esélyei. Megfogalmazták annak a jelentőségét, hogy fontos egy olyan érdekközösséget, azaz egy szociális szövetkezetet létrehozni, amelyik munkalehetőséget és új együttműködési modell kialakulását teszi lehetővé. Támogatásunkból az alapítvány a szövetkezet alapító okiratának kidolgozását, a hozzá tartozó szövetkezeti egyeztetések lebonyolítását és öt üzletit terv kidolgozását valósítja meg.
Az alapítvány internetes elérhetősége: www.deakanddeak.hu