Helyi fejlesztés

Igrici kertészeti projekt

Szakértői közreműködés révén a Borsod megyei Igricin közösségi kertészeti projekt kidolgozásában veszünk részt. Ennek keretében falugyűléseket, vállalkozásindító képzést és szociális szövetkezet hoztunk létre.

A projektet bemutató cikk itt olvasható (forrás: Szabad Föld).

Tekintse meg az igrici kertészeti projektet bemutató videófilmet.

Kalákás lakásfelújítási program

A Borsod megyei Alsóvadászon kalákás lakásfelújítási programot indítunk kísérleti jelleggel. A programnak részben a közösség fejlesztése, a helyi cigánytelep aktivitásának felélesztése a célja, másrészt pedig a romák lakta házak részleges felújításával jobb életkörülmények biztosítása. Az állagmegóvást önkéntes munkával a lakosok maguk végezik el kalákába szerveződve. Alapítványunk - a házak felmérését követően- építőipari támogatót keresett, hogy természetbeli adománnyal fedezzük a nyersanyagszükségletet. A projekt modellértékű, az eredményeket és a tapasztalatokat a döntéshozók felé kommunikáljuk.

A kalákás lakásfelújítási projekt összefoglalója itt olvasható.

Helyi kezdeményezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodász településen szakmai fejlesztő tevékenység keretében végzünk erőforrás felmérést, helyzetelemzést, illetve projektgenerálást, valamint a felmerült ötletek, igények létjogosultságának vizsgálatát. Szeretnénk támogatni a helyieket az elképzeléseik sikeres megvalósításában. A Magyarországon, de Európában is jelenleg egyetlen Roma tájház Hodászon található.